Jordanië programma

Home / Jordanië programma

100WEEKS start pilot met vluchtelingen in Jordanië

Het 100WEEKS platform biedt donateurs de mogelijkheid direct geld te geven aan mensen die dat nodig hebben, in de toekomst ook aan vluchtelingen in Jordanië. Mensen die in armoede leven en daar met een tijdelijke geldimpuls uit kunnen komen. Uit vele onderzoeken blijkt dat het direct geven van geld aan vluchtelingen die in de regio worden opgevangen de meest simpele en effectieve vorm van hulp is. Bovendien worden vluchtelingen lokaal meer geaccepteerd als zij de lokale economie een impuls geven door geld uit te geven.

Westerse regeringen hebben steeds minder geld beschikbaar om vluchtelingen een veilig en menswaardig bestaan te garanderen. Er is een miljarden tekort voor de opvang van Syrische vluchtelingen in hun eigen regio. Het 100WEEKS platform biedt mensen in Nederland in de toekomst de mogelijkheid om direct geld te geven aan deze vluchtelingen. En via infographics, foto’s en verhalen zien zij wat de impact is van hun gift.

We zijn een pilot gestart in Jordanië om te leren hoe we dit het beste kunnen organiseren. In Jordanië leven ongeveer 660.000 vluchtelingen. We voeren de pilot uit samen met Spark. Spark heeft veel ervaring met het ondersteunen van vluchtelingen. We leren hoe we via mobile money zo efficiënt mogelijk geld kunnen overmaken naar de vluchtelingen. En door surveys af te nemen leren we wat hun behoeften zijn en hoe ze het geld besteden. Daar stemmen we ons programma op af.

Wil je meer weten over de 100WEEKS pilot in Jordanië? Mail: jeroen@100weeks.org