Pilot Jordanië

Pilot Jordanië

Pilot Jordanië

Omdat 100WEEKS ervaring heeft met mobile money kwam de vraag of het 100WEEKS programma ook in Jordanië uitgevoerd kan worden. Uit vele onderzoeken blijkt dat geld geven zonder voorwaarden aan vluchtelingen die opgevangen worden in de regio de meest simpele en effectieve vorm van hulp is. Bovendien worden vluchtelingen lokaal meer geaccepteerd als zij de lokale economie een impuls geven door geld uit te geven.

Westerse regeringen hebben steeds minder geld beschikbaar om vluchtelingen een veilig en menswaardig bestaan te garanderen. Er is een miljardentekort voor de opvang van Syrische vluchtelingen in hun eigen regio. Er leven 660.000 vluchtelingen in Jordanië. Een verbinding tussen donateurs in Nederland en Syrische moeders is een oplossing voor het tekort aan geld.

In samenwerking met SPARK zijn we een pilot gestart om in de praktijk te testen hoe het 100WEEKS platform tijdelijk mobile money kan bieden voor een structurele verandering voor deze vluchtelingen. SPARK heeft veel ervaring met het ondersteunen van vluchtelingen. Met de bijdrage van een fonds geven we aan vijf Syrische gezinnen die de oorlog zijn ontvlucht wekelijks ongeveer 50 euro. Hierdoor kunnen zij in hun meest basale behoeften voorzien, maar ook sparen voor later. Zodat zij hopelijk op een dag weer terug kunnen naar Syrië en meteen kunnen beginnen hun leven daar weer op te bouwen.

Rwanda

100WEEKS is begonnen in Rwanda, mede-oprichter Jeroen heeft daar gewoond en gewerkt en kent het land en de mensen daar goed. Veel Nederlanders denken bij Rwanda van de gruwelijke genocide op de Tutsi’s in 1994, maar het Rwanda is inmiddels een van de veiligste en minst corrupte Afrikaanse landen. Het programma in Rwanda wordt uitgevoerd door Caritas. Caritas vertegenwoordigt ook 100WEEKS in Rwanda.

Lees meer

Ghana

Ghana is een land aan de westkust van Afrika. Cacao is één van de meest belangrijke export goederen voor het land. Maar ondanks het feit dat de wereldwijde vraag naar cacao alsmaar groeit, is er ook binnen de cacao sector in Ghana veel armoede.

Lees meer

Maak het zelf mee!

Doe mee aan deze nieuwe manier van hulp en zie zelf hoe jouw bijdrage het leven van de allerarmsten voorgoed verandert. Wil je als bedrijf, vereniging of school een hele groep vrouwen sponsoren? Neem dan contact met ons op.

€0
€20k.000