De teller staat nu op € 2.927 

(stand wordt wekelijks bijgewerkt op maandag)

Geef direct

Formulier wordt geladen...

De teller staat nu op € 2.927 

(stand wordt wekelijks bijgewerkt op maandag)

Hands Off My Chocolate is opgericht door selfmade ondernemer Kitty Smeeten. Zij zet vrouwen in hun kracht om voor zichzelf te kiezen en iets op te bouwen, net zoals ze zelf deed. Hands Off My Chocolate steunt daarom een groep zorgvuldig geselecteerde vrouwen in gemeenschappen die van de cacaoteelt afhankelijk zijn. Deze vrouwen krijgen via 100WEEKS wekelijks een vast bedrag en training voor een periode van 100 weken. De vrouwen bepalen zelf hoe ze dat geld besteden omdat wij geloven dat zij zelf het beste weten wat ze nodig hebben.

012 100weeks preview
Annonciata portrait

Op eigen kracht uit armoede

100WEEKS heeft samen met lokale coaches inmiddels meer dan 2.500 gezinnen geholpen een beter bestaan op te bouwen. De impact van het programma wordt gemeten in mobile surveys. Zo weet je precies wat er gebeurt met jouw geld.

De meeste vrouwen starten met de basis op orde te krijgen: schulden worden afbetaald, kinderen gaan naar school en kleding of medicijnen worden gekocht. Door deze ademruimte bloeit het zelfvertrouwen en de creativiteit en kunnen de vrouwen plannen maken voor de toekomst. Ze richten samen spaar- en coachinggroepen op en wisselen kennis en ervaringen uit.

Daarna investeren de vrouwen in een nieuw bestaan door een stuk land te kopen, ondernemingen te starten of een huis te bouwen. Zo kunnen ze een duurzame toekomst veiligstellen en financieel op eigen benen staan. Net zoals Annonciata (foto). Zij heeft het 100WEEKS programma in Rwanda afgerond en runt nu succesvol haar eigen winkel.

Vanaf dit jaar is Hands Off My Chocolate het allereerste chocolademerk binnen Cocoa Horizons dat traceerbare cacaomassa heeft. Dit is een belangrijke stap richting transparantie in de cacaoketen en het blijven verbeteren van het boerenleven in Ghana en Ivoorkust. Daarbij is het belangrijk om de vrouwen in de cacaogemeenschappen in hun kracht te zetten en daarom hebben we besloten om samen te werken met 100WEEKS. Lees meer over wat wij doen voor de boeren in deze blog post.