Floride

100WEEKS is een nieuwe, revolutionaire manier van hulp geven. Door direct een klein bedrag aan de allerarmste vrouwen te geven, raken ze binnen 100 weken blijvend uit extreme armoede. Jouw donatie gaat direct naar moeders van gezinnen die vaak maar eens per dag kunnen eten en nauwelijks een dak boven hun hoofd hebben. Zij houden jou op de hoogte hoe ze het besteden.

Hoe werkt het mobile money

Direct van gever naar ontvanger

In veel ontwikkelingslanden is het mobiele netwerk het belangrijkste communicatiemiddel. Betalen via een simpele SMS is wijdverbreid, veilig en goedkoop. Met ‘mobile money’ is het nu mogelijk om vrouwen die in extreme armoede leven bij naam te kennen, te bellen èn geld toe te sturen. Zij kunnen een 100WEEKS SMS lokaal in cash omzetten.

Hoe werkt het vertrouwen

Niet dicteren, maar vertrouwen geven

De vrouwen bepalen zelf hoe zij het geld besteden. Ieders situatie is anders; zij weten zelf het beste wat er als eerste nodig is. En jij kunt zien hoe verstandig zij dat aanpakken. Want je ontvangt infographics en foto’s van de groep waar jouw bijdrage naar toe gaat. Ook via onze Facebook-pagina, deze site en de 100WEEKS e-mail update kun je alle vrouwen volgen.

Hoe werkt het leren van elkaar

Leren van elkaar

De vrouwen starten hun 100WEEKS altijd in een samengestelde groep, zodat ze elkaar kunnen steunen en inspireren. De vrouwen helpen elkaar met grotere uitgaven en investeringen. De lokale coaches ondersteunen en trainen in boekhouden, sparen en plannen.

Tot achter de komma transparant

Iedere door een donateur gegeven € 10 wordt zo besteed:

€ 1

selectie en coaching

€ 8

uitgekeerd in cash

€ 1

organisatiekosten

Waar gangbare goede doelen vaak veel uitgeven aan operationele kosten, besteedt 100WEEKS niet meer dan 10% aan de organisatie. Elke vrouw heeft de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om het geld goed te besteden. En jij kunt dat volgen.

Cbfs

Erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving

100WEEKS is erkend door het CBF. Dat betekent dat we aan de strenge kwaliteitseisen van deze onafhankelijke toezichthouder voldoen. Daardoor weet je zeker dat jouw donatie goed terecht komt.

Zorgvuldig bijdragen aan een betere wereld

Het CBF eist van erkende goede doelen dat ze aantoonbaar bijdragen aan een betere wereld. Ook moeten ze zorgvuldig omgaan met donaties en verantwoording afleggen over de besteding van het gegeven geld.

Madeleine

Net zoiets als microkrediet?

Nee. Bij microkredieten moet de geboden steun – vaak met hoge rente – worden terugbetaald. In tegenstelling tot een microkrediet is de bijdrage van 100WEEKS een onvoorwaardelijke gift.

Na 100 weken zelfstandig

Zodra in basisbehoeften zoals voeding en onderdak is voorzien, kunnen de vrouwen werken aan toekomstplannen en bijvoorbeeld investeren in een eigen bedrijf. Na 100 weken stopt de bijdrage en staan zij op eigen benen.

Te mooi om waar te zijn?

Zeker niet. Het is keihard bewezen in de praktijk en door wetenschappelijk onderzoek. Direct geven, vertrouwen en een beetje coaching is een snelle en effectieve manier om de allerarmsten blijvend te helpen. Van overleven naar beter leven: met het 100WEEKS programma kan het. We zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan, maar hebben eerst alles uitgebreid in de praktijk getest, met goede resultaten.

Maak het zelf mee!

Doe mee aan deze directe manier van tijdelijk ondersteunen en zie zelf hoe jouw bijdrage het leven van de allerarmsten voorgoed verandert. Wil je als bedrijf, vereniging of school een hele groep vrouwen sponsoren? Kan ook! Neem dan contact met ons op.

Mobile money

Mobile money

Een groep 100WEEKS vrouwen haalt geld op bij de cash agent van telecombedrijf MTN.

Meer weten?

Als je nog meer wilt weten, vind je hieronder een greep uit het wetenschappelijk bewijsmateriaal voor het positieve effect van geld geven.