Oeganda

Oeganda

Waarom Oeganda?

Oeganda was een voor de hand liggende bestemming voor een volgende stap van 100WEEKS. Het ligt naast Rwanda, waar het programma zijn oorsprong kent. Toch is de cultuur compleet anders. Dat stelt ons in staat onze werkwijze te testen in een andere context. De behoefte aan armoedebestrijding is ook hier, ondanks economische groei, onverminderd groot.

Land van kansen...

Oeganda maakte sinds het begin van de eeuw een snelle groei door. Het landt verdient van oudsher goed aan de export van landbouwgoederen en de telecommunicatiesector bevindt zich in een bloeiperiode. Ook begint de industrie voorzichtig op te komen. Door recente bevolkingsgroei telt het land relatief veel jonge mensen, wat economisch toekomstperspectief biedt.

...maar nog niet voor iedereen

Ondanks deze groei steeg het percentage mensen dat in armoede leeft in sommige recente jaren licht, onder meer door een toestroom van vluchtelingen uit de regio. Juist daarom ligt in dit land voor 100WEEKS een rol van betekenis weggelegd. In een goed draaiende economie kan een beetje geld immers veel meer verschil maken. 100WEEKS wil helpen het tij weer te keren en zorgen dat het aantal mensen in armoede verder daalt.

Rwanda

100WEEKS is begonnen in Rwanda, mede-oprichter Jeroen heeft daar gewoond en gewerkt en kent het land en de mensen goed. Veel Nederlanders denken bij Rwanda aan de gruwelijke genocide op de Tutsi’s in 1994, maar Rwanda is inmiddels een van de veiligste en minst corrupte Afrikaanse landen. Het programma in Rwanda wordt uitgevoerd door Caritas. Caritas vertegenwoordigt ook 100WEEKS in Rwanda.

Lees meer

Ghana

Dankzij decennia van politieke stabiliteit en forse economische groei behoort Ghana tot een van de meest succesvolle Afrikaanse landen. Cacao is een van de belangrijkste exportgoederen voor het land. Maar ondanks het feit dat de wereldwijde vraag naar cacao alsmaar groeit, is er ook binnen de deze sector in Ghana veel armoede.

Lees meer

Pilot Jordanië

Uit vele onderzoeken blijkt dat geld geven zonder voorwaarden aan vluchtelingen die opgevangen worden in de regio de meest simpele en effectieve vorm van hulp is. Met een pilot in Jordanië proberen we één vraag te beantwoorden: kunnen vluchtelingen die wekelijks cash donaties krijgen ook binnen 100 weken structureel aan armoede ontsnappen?

Maak het zelf mee!

Doe mee aan deze nieuwe manier van hulp en zie zelf hoe jouw bijdrage het leven van de allerarmsten voorgoed verandert. Wil je als bedrijf, vereniging of school een hele groep vrouwen sponsoren? Neem dan contact met ons op.

€0
€20k.000