Jordanië
Jordan

Pilot Jordanië

Uit vele onderzoeken blijkt dat geld geven zonder voorwaarden aan vluchtelingen die opgevangen worden in de regio de meest simpele en effectieve vorm van hulp is. Met een pilot in Jordanië proberen we één vraag te beantwoorden: kunnen vluchtelingen die wekelijks cash donaties krijgen ook binnen 100 weken structureel aan armoede ontsnappen?

Westerse regeringen hebben steeds minder geld beschikbaar om vluchtelingen een veilig en menswaardig bestaan te garanderen. Om de opvang van Syrische vluchtelingen in hun eigen regio te verzorgen zijn miljarden nodig. Er leven 660.000 vluchtelingen in Jordanië. Een verbinding tussen donateurs in Nederland en Syrische moeders is een oplossing voor het tekort aan geld.

In samenwerking met SPARK zijn we een pilot gestart om in de praktijk te testen wat het 100WEEKS-platform voor deze vluchtelingen kan betekenen. SPARK heeft veel ervaring met het ondersteunen van vluchtelingen. Met de bijdrage van een fonds geven we aan vijf Syrische gezinnen die de oorlog zijn ontvlucht wekelijks ongeveer 50 euro. Hierdoor kunnen zij in hun meest basale behoeften voorzien, maar ook sparen voor later. Zodat zij hopelijk op een dag weer terug kunnen naar Syrië en meteen kunnen beginnen hun leven daar weer op te bouwen.

100WEEKS in...

Maak het zelf mee!

Doe mee aan deze nieuwe manier van hulp en zie zelf hoe jouw bijdrage het leven van de allerarmsten voorgoed verandert. Wil je als bedrijf, vereniging of school een hele groep vrouwen sponsoren? Neem dan contact met ons op.

€0
€20k.000