Pilot Jordanië

Pilot Jordanië

Pilot Jordanië

Uit vele onderzoeken blijkt dat geld geven zonder voorwaarden aan vluchtelingen die opgevangen worden in de regio de meest simpele en effectieve vorm van hulp is. Met een pilot in Jordanië proberen we één vraag te beantwoorden: kunnen vluchtelingen die wekelijks cash donaties krijgen ook binnen 100 weken structureel aan armoede ontsnappen?

Westerse regeringen hebben steeds minder geld beschikbaar om vluchtelingen een veilig en menswaardig bestaan te garanderen. Om de opvang van Syrische vluchtelingen in hun eigen regio te verzorgen zijn miljarden nodig. Er leven 660.000 vluchtelingen in Jordanië. Een verbinding tussen donateurs in Nederland en Syrische moeders is een oplossing voor het tekort aan geld.

In samenwerking met SPARK zijn we een pilot gestart om in de praktijk te testen wat het 100WEEKS-platform voor deze vluchtelingen kan betekenen. SPARK heeft veel ervaring met het ondersteunen van vluchtelingen. Met de bijdrage van een fonds geven we aan vijf Syrische gezinnen die de oorlog zijn ontvlucht wekelijks ongeveer 50 euro. Hierdoor kunnen zij in hun meest basale behoeften voorzien, maar ook sparen voor later. Zodat zij hopelijk op een dag weer terug kunnen naar Syrië en meteen kunnen beginnen hun leven daar weer op te bouwen.

Rwanda

100WEEKS is begonnen in Rwanda, mede-oprichter Jeroen heeft daar gewoond en gewerkt en kent het land en de mensen goed. Veel Nederlanders denken bij Rwanda aan de gruwelijke genocide op de Tutsi’s in 1994, maar Rwanda is inmiddels een van de veiligste en minst corrupte Afrikaanse landen. Het programma in Rwanda wordt uitgevoerd door Caritas. Caritas vertegenwoordigt ook 100WEEKS in Rwanda.

Lees meer

Oeganda

Oeganda was een voor de hand liggende bestemming voor een volgende stap van 100WEEKS. Het ligt naast Rwanda, waar het programma zijn oorsprong kent. Toch is de cultuur compleet anders. Dat stelt ons in staat onze werkwijze te testen in een andere context. De behoefte aan armoedebestrijding is ook hier, ondanks economische groei, onverminderd groot.

Lees meer

Ghana

Dankzij decennia van politieke stabiliteit en forse economische groei behoort Ghana tot een van de meest succesvolle Afrikaanse landen. Cacao is een van de belangrijkste exportgoederen voor het land. Maar ondanks het feit dat de wereldwijde vraag naar cacao alsmaar groeit, is er ook binnen de deze sector in Ghana veel armoede.

Lees meer

Maak het zelf mee!

Doe mee aan deze nieuwe manier van hulp en zie zelf hoe jouw bijdrage het leven van de allerarmsten voorgoed verandert. Wil je als bedrijf, vereniging of school een hele groep vrouwen sponsoren? Neem dan contact met ons op.

€0
€20k.000